T8-as Trapézlemez

RAL1015
Bézs
A színminták tájékoztató jellegűek. Monitoronként és nyomtatásonként eltérhetnek a valódi lemezek színétől. Kérjük a rendelés leadása előtt tájékozódjanak személyesen a termékek színeit illetőleg!

T8 trapézlemezEKRŐL

A T8-as trapézlemez bevezetése nagy sikert aratott vásárlóink között. Azóta is töretlen népszerűsége csöppet sem véletlen. 
Lambériához hasonló profilkialakítása és famintás lemezeink használata, tökéletes összeállítás ügyfeleink szerint is. Leggyakrabban kerítésekhez, kisebb épületek oldalfalaihoz, a homlokzat síkjából kinyúló ereszek alsó borítására használják. A standard színek használata egyszerű, letisztult felületet kölcsönöz a homlokzatoknak is, ezért gyakran látható szendvicspanel épületeken kiegészítő burkolatként.
Tető fedésre nem használható, ezért alátámasztási igény nem definiálható. 
Tapasztalatok szerint, a T8-as trapézlemezeket elfektetve, legfeljebb 1,5 -2m-ként oszlopokhoz rögzítik.

Használata egyszerre biztosít tartósságot és nyújt esztétikus megjelenést. 
További információk a Tervezési segédletben.

 

TRAPÉZLEMEZEK SAJÁTOSSÁGAI

Elszántan törekszünk rá, hogy Ön is elégedett ügyfelünk legyen. Korlátainkat épp ezért  nem jószándékunk, hanem gyakran a gyártási sajátosságok határozzák meg. 
A trapézlemezeket 1250mm széles acéllemez tekercsekből, hidegen hengerelve állítjuk elő. 
Az alapanyag szélessége eredendően meghatározza a trapézlemez teljes szélességét a megmunkálás után.
 A gyártás sajátossága, hogy széltében  teljes táblák előállítására képes. 

A felhasznált lemezek szerkezeti acélok. Ezek a speciális  ötvözetek teszik lehetővé a vékony lemezek használatát, ugyanakkor a profil kiválasztása is nagyban befolyásolja a lemez állékonyságát, alátámasztási igényét. Ezért van az, hogy bizonyos trapézlemezek gyártási hosszai korlátozottak és  alátámasztási igényük eltérő.
 

FELHASZNÁLT ACÉLLEMEZEK TULAJDONSÁGAI

Lemezvastagságok:

  • 0,4 - 0,45 - 0,5 - 0,6 vagy 0,7 mm vastag PE bevonattal*
  • 0,45mm vastag 1 vagy 2 oldalon anyagmintás Printech PE** bevonattal (S220 GD+Z)

*Poliészter (PE) bevonat:
Közép-Európában általános felhasználást tesz lehetővé kül- és beltérre egyaránt. Városi és enyhe ipari környezetben tökéletesen alkalmazható.
Színoldali bevonat vastagsága 25 μm.

**Anyagmintás PE bevonat:
Esztétikus, általános jellegű felhasználást tesz lehetővé kül- és beltéren egyaránt. Különleges eljárással, a mintát a lemezre nyomtatva és azt többszörös lakréteggel borítva (Printech process) készített acéllemez.
Színoldali bevonat vastagsága: 35 μm


Antikondenzálás

A lemez tetők sajátos tulajdonsága, hogy a külső hőmérséklet csökkenésével a lemez is gyorsan hűlni kezd. Ha a tetőszerkezeten belül a levegő melegebb,és a relatív páratartalom magasabb, a nedvesség lecsapódik a hidegebb lemez belső felületén (kondenzvíz). A kicsapódott pára a felületről visszacseppenhet, ezzel károsítva a lemeztető alatt tárolt értékeinket vagy akár magát a tetőszerkezetet is. Természetesen van megoldásunk. Az antikondenzációs filc megakadályozza a nedvesség kicsapódásából származó csepegést. A filc nedvszívó közege megelőzi a vízcseppek kialakulását, majd ha a kedvezőtlen körülmények megszűnnek, a magába zárt víz egyszerűen kiszárad a filc felületéről. 

T8 Trapézlemez 

Bordamagasság 8 mm
Teljes szélesség 1 180 mm
Hasznos takarás 1 130 mm
Hosszúság Igény szerint 0.2 - 6 m között
Lemezvastagság 0,4 - 0,7 mm

Standard PE bevonatú lemezeink felületi rétegrendje

Betöltés...