T50-es Trapézlemez

RAL1002
Gabona sárga
A színminták tájékoztató jellegűek. Monitoronként és nyomtatásonként eltérhetnek a valódi lemezek színétől. Kérjük a rendelés leadása előtt tájékozódjanak személyesen a termékek színeit illetőleg!

T50 trapézlemezEKRŐL

Az általunk gyártott és forgalmazott legmagasabb profilú trapézlemez, amit magas tetők fedésére alkalmaznak.
Legfontosabb jellemzője a kiemelkedő mechanikai tartósság. A bordavölgyek mikrobordázottsága mellett, a trapézprofil hajlításai is a merevítésre szolgálnak. Külleme és "ereje" miatt, elsősorban nagy felületű, ipari és gazdasági épületek tetőburkolásánál használják.
A magas profil előnye nem csak az alátámasztások ritkításában és a fajlagos költségek csökkenésében keresendő. A magas trapézborda biztonságosabb vízzárást nyújt, megfelelő lejtés kialakítása esetén. 
Kiválasztás vagy termékkiváltás során figyelembe vehető tényező, hogy a magasabb profilú trapézlemezek, azonos lemezvastagság esetén, olykor nagyságrendekkel jobb mechanikai tulajdonságokkal rendelkeznek. 
Fontos megjegyezni, hogy az alátámasztás pontos távolságát megfelelő szakemberek számítják ki. Ehhez nyújtunk segítséget a Tervezési segédlet trapézlemezekhez kiadványunkkal.

TRAPÉZLEMEZEK SAJÁTOSSÁGAI

Elszántan törekszünk rá, hogy Ön is elégedett ügyfelünk legyen. Korlátainkat épp ezért  nem jószándékunk, hanem gyakran a gyártási sajátosságok határozzák meg. 
A trapézlemezeket 1250mm széles acéllemez tekercsekből, hidegen hengerelve állítjuk elő. 
Az alapanyag szélessége eredendően meghatározza a trapézlemez teljes szélességét a megmunkálás után.
 A gyártás sajátossága, hogy széltében  teljes táblák előállítására képes. 

A felhasznált lemezek szerkezeti acélok. Ezek a speciális  ötvözetek teszik lehetővé a vékony lemezek használatát, ugyanakkor a profil kiválasztása is nagyban befolyásolja a lemez állékonyságát, alátámasztási igényét. Ezért van az, hogy bizonyos trapézlemezek gyártási hosszai korlátozottak és  alátámasztási igényük eltérő.

FELHASZNÁLT ACÉLLEMEZEK TULAJDONSÁGAI

Lemezvastagságok:

  • 0,5 vagy 0,6mm vastag PE bevonattal* „selyemfényű” vagy matt kivitelben.
  • 0,5 vagy 0,7mm vastag horganyzott bevonattal** (S220 GD+Z)

*Poliészter (PE) bevonat:
Közép-Európában általános felhasználást tesz lehetővé kül- és beltérre egyaránt. Városi és enyhe ipari környezetben tökéletesen alkalmazható.
Színoldali bevonat vastagsága 25 μm.

**Horganyzott bevonat:
Klasszikus megjelenése miatt, elsősorban ipari jellegű felhasználás során alkalmazott, ahol nincs igény további szín bevonatra. A szelemeneket kizárólag horganyzott bevonató alapanyagból készítjük.
Az „acélmagra” felvitt horganyréteg megvédi az acél felületét a korróziótól, növelve ezzel a szerkezet élettartamát. További felületkezelést nem igényel.
Bevonat vastagsága: 275 g/m2


Antikondenzálás:

A lemez tetők sajátos tulajdonsága, hogy a külső hőmérséklet csökkenésével a lemez is gyorsan hűlni kezd. Ha a tetőszerkezeten belül a levegő melegebb,és a relatív páratartalom magasabb, a nedvesség lecsapódik a hidegebb lemez belső felületén (kondenzvíz). A kicsapódott pára a felületről visszacseppenhet, ezzel károsítva a lemeztető alatt tárolt értékeinket vagy akár magát a tetőszerkezetet is. Természetesen van megoldásunk. Az antikondenzációs filc megakadályozza a nedvesség kicsapódásából származó csepegést. A filc nedvszívó közege megelőzi a vízcseppek kialakulását, majd ha a kedvezőtlen körülmények megszűnnek, a magába zárt víz egyszerűen kiszárad a filc felületéről. 

T50 Trapézlemez 

Bordamagasság 50 mm
Teljes szélesség 1 080 mm
Hasznos takarás 1 040 mm
Hosszúság Igény szerint 0.2 - 13. m között
Lemezvastagság 0,5 - 0,7 mm

Standard PE bevonatú lemezeink felületi rétegrendje

Betöltés...