CSerepeslemez, trapézlemez gyártás - Metál-Sheet Kft   KEZDŐOLDAL > TERMÉKEK > TRAPÉZLEMEZ VÁLASZTÉK

 

 

 

 

 

 

 

Színek:

- Trapézlemez színei

Partner oldal:
 

 

Hungarianenglishderomanian

Trapézlemez épületek oldalfalához

A trapézlemez alapanyaga a könnyűszerkezetes építkezésnek. A felhasználása csarnokok, raktárak, kisebb tárolók, garázsok oldalfalának kialakításához praktikus megoldás. A trapézlemez bordázata miatt erős, stabil és könnyen szerelhető akár 6-8 méteres táblákban is.

A csarnok, tároló vagy garázs építésekor a vázszerkezet megépítése után az oldalfalaknak alkalmas trapézlemez könnyen ráerősíthető a tartószerkezetre.

Az oldalfalnak alkalmas 20-as trapézlemezt és 13-as trapézlemezt vékonyabb lemezből is gyártunk, melyet kedvezményes áron tudunk biztosítani.

A trapézlemez rögzítéséhez kínálunk a lemez színével megegyező önmetsző csavart, ami előfúrás nélkül gyorsan és praktikusan csavarható fába és fémbe.

Trapézlemez könnyűszerkezetes épületek tetejéhez

A 0,5 mm vastag trapézlemez a csarnokok, tárolók, garázsok tetőszerkezetének kialakításához tökéletes megoldás. Az alacsony (min. 14 °) dőlésszögű tetőkhöz javasoljuk a trapézlemezt, mert a bordázata gyorsan elvezeti a csapadékot és ellenszélben kicsi a visszafolyás veszélye.

A trapézlemezek közül mindegyik alkalmas tetőfedésre, azonban a dőlésszögtől, az alátámasztó szelemenek távolságától és a tető hosszától függően egyes trapézlemezek jobb választást jelentenek.

Az 50-es trapézlemez táblában három teljes és két fél borda van, amelyek magassága 50 mm. A Bordák között erősítő mikroborda és a bordák oldalán további hajtás található, ami erőssé teszi a trapézlemezt. Ez a trapézlemez típus dőlésszögtől függően akár 1,2m-1,5m alátámasztási közre is rakható.

A 38-as trapézlemez táblában öt borda van, amelyek magassága 38 mm. A bordák között egy-egy mikroborda erősíti még a profilt. Ez a trapézlemez a legerősebb, így a hosszabb (6 méternél hosszabb), alacsonyabb dőlésszögű és ritkább szelemenezésű (szelementávolság 1,0m-1,2m) tetőre ajánlott.

A 40-es trapézlemez táblában 4 borda van, amelyek magassága 40mm. A bordák között két-két mikroborda erősíti a lemezt. Ez a trapézlemez gyengébb, mint a 38-as trapézlemez, hosszabb, nem túl alacsony dőlésszögű tetőre ajánlott, de a szelemenek távolságának 80cm-100cm-nek meg kell lennie.

A 13-as trapézlemez és a 20-as trapézlemez alacsonyabb bordázatuk (13mm illetve 20mm) miatt kisebb dőlésszögű tetőnél nem ajánlott, de meredekebb tetőnél megfelelő tetőfedő anyag.

Trapézlemez kerítés építéshez

A 0,5 vagy 0,4 mm vastag trapézlemez kerítésnek alkalmas, mert a vékonyabb lemez trapézlemez bordákkal elegendő stabilitást biztosít a kerítésnek. Kerítés építése trapézlemez felhasználásával nagyon olcsó, gyors és egyszerű.

A trapézlemez táblákat lehet egymás mellé állítani a trapézlemez bordákat függőlegesen elhelyezve, vagy a trapézlemez bordákat vízszintesen elhelyezve. A trapézlemez táblát igény szerinti hosszúságra vágjuk, így a kerítés tetszőleges magas lehet.

A kerítéstartó lécre vagy fém szelemenre a trapézlemez rögzítése történhet popszegeccsel vagy az általunk forgalmazott önmetsző csavaral, ami a választott trapézlemez színében is kapható.

A mintázata miatt legtöbben a 20-as trapézlemezt és a 13-as trapézlemezt választják.

Trapézlemez álmennyezet építéshez

A 0,5 mm vagy 0,4 mm vastag trapézlemez álmennyezet építéséhez is alkalmas, mert a vékonyabb lemez is trapézlemez bordákkal elegendő stabilitást biztosít az álmennyezethet. A tetőgerendára, mennyezetre a trapézlemez felfogatása gyors és egyszerű. A trapézlemez hosszában tetszőleges méretben gyártható, így nagy fesztávok akár egy lemezzel is fedhetők.

Milyen trapézlemez választható?

A trapézlemezek különböző bordamagassággal és bordaszélességgel készülnek:

- 13/63-as trapézlemez
A borda magassága 13 mm, a trapézlemez bordák egymástól 63 mm távolságra vannak egymástól. A borda szélessége felül és alul egyaránt 23 mm.

- 20-as trapézlemez
A borda magassága 18 mm, a trapézlemez bordák egymástól 140 mm távolságra vannak egymástól. A borda szélessége felül 35 mm, alul 70 mm.

- 38-as trapézlemez
A borda magassága 38 mm, a trapézlemez bordák egymástól 255 mm távolságra vannak egymástól. A borda szélessége felül 50 mm, alul 140 mm..

- 40-es trapézlemez
A borda magassága 40 mm, a trapézlemez bordák egymástól 333 mm távolságra vannak egymástól. A borda szélessége felül 23 mm, alul 260 mm.

- 50-es trapézlemez
A borda magassága 50 mm, a trapézlemez bordák egymástól 240 mm távolságra vannak egymástól. A borda szélessége felül 20 mm, alul 120 mm.

Mire figyeljünk, ha trapézlemezt akarunk vágni?

A trapézlemez vágása nyíró szerszámmal, egyenes vonalban vágó fűrésszel, vagy lemezollóval ajánlott. Tilos bármilyen hőhatást okozó eszköz (pl.: sarokköszörű) használata a színes bevonatú lemez vágásához.

Hogyan tároljuk a trapézlemezt,

ha a kiszállítást követően nem kerül beépítésre?

- A trapézlemez rozsdásodását sok esetben a víz kondenzációja okozza, ami akkor következik be, ha a környező hőmérséklet magasabb, mint a tárolt trapézlemezé.

- A trapézlemez tárolásakor ügyelni kell, hogy a trapézlemez táblák ne sérüljenek, óvni kell a karcolásoktól, horpadásoktól és a lemeztábla megtörésétől.

- A trapézlemezt óvni kell tárolás közben a csapadéktól és a nedvességtől.

- A kiszállított trapézlemezt fedett, száraz és jól szellőző helyen kell tárolni, védve a hirtelen hőmérsékletváltozástól, ezzel kivédve a páralecsapódást.

- A csomagolatlan anyagot a lehető leghamarabb be kell építeni. A tárolás közben biztosítani kell az anyag védelmét az átázástól, nedvességtől, más kémiai anyag szivárgásától vagy fizikai sérülésektől.

- Az anyagot tilos tárolni, ha nedves vagy vizes.

- El kell kerülni a trapézlemezek elmozdítását egymáson, hogy a színes bevonaton ne jelentkezzen semmilyen karcolás.

- Nem megfelelő az a tároló hely, ahol ráléphetnek a lemezre.

- Ne használjon láncot, vagy fém kötelet az emeléshez.

- A javasolt legkisebb távolság a tárolt lemeznek a talajtól 200 mm, hogy a tároló helyiségbe kerülő víz ne tudja átáztatni a lemezt.

- Trapézlemez kötegek tárolása a vízszintestől enyhén ferde pozícióban ideális, hogy a párakicsapódás cseppekben le tudjon folyni a lemezről.

- A trapézlemezek nem tárolhatók sugárzó hő vagy korrózív anyagok közelében, illetve azokkal érintkezve.

A trapézlemezek nem érintkezhetnek rézzel, vagy rézből készült, illetve rézzel bevont anyagokkal, nedves betonnal, talajjal vagy agresszív anyagokkal (sav, mész, habarcs, stb.).

- A védőfóliával ellátott színes bevonatú trapézlemezek tárolása esetén egy hónapon túl feltétlenül szükséges a védőfóliát eltávolítani.

- A trapézlemez kötegek egymásra való fektetése (maximum három köteg) megengedett, de az egyes kötegek talpainak pontos egymásra való illeszkedése és a kötegsúlyok figyelembe vétele követelmény.

- A lemezeket a szállítást követő hat hónapon belül a felhasználási helyükre be kell építeni.

- A bevonat nélküli horganyzott lemeztermékek esetén a tárolási utasítások betartására fokozott figyelmet kell fordítani.

Amennyiben a termék nyilvánvalóan sérült a lemez átvételekor, le kell jegyezni minden szükséges információt és adatot (szállítói dokumentum, sofőr neve, szállító cég neve, a sérülés természete, szállítás dátuma, ideje, stb.) és értesíteni kell munkatársaink egyikét a sérülésről.

Igény szerint saját teherautóinkkal az ország egész területére kiszállítjuk a megrendelt termékeket 10 méter hosszig.

Vissza a termékekhez

 

 

Trapézlemez választékunk

 

 

 

 

A metal-sheet.hu üzemeltetője a Metál-Sheet Kft. | Minden jog fenntartva