CSerepeslemez, trapézlemez gyártás - Metál-Sheet Kft   KEZDŐOLDAL >TERMÉKEK > SZENDVICSPANELEK
Partner oldal:
 

 

Hungarianenglishderomanian

Szendvicspanelek

A szendvicsanel olyan könnyűszerkezetes építőelem, amely a szigetelő rétegből és az azt körbezáró lemezfegyverzetből áll. Felhasználása egyre elterjedtebb, mivel könnyen, gyorsan szerelhető és esztétikus megoldás hőszigetelt tető, oldalfal és belső térelválasztók építéséhez.

A tetőnek és oldalfalnak polisztirolos szendvicspanel, ásványgyapotos szendvicspanel, PUR habos szendicspanel és PIR habos szendvicspanel is beépíthető. A különböző vastagságú szendvicspanel kínálatunkkal segítünk a kivitelezőknek, hogy gyorsan és egyszerűen építhessen hőszigetelt falat, tetőt.

Szendvicspanel tetőnek

A fegyverzet hidegen hengerelt színes poliészter bevonatú horganyzott acéllemezből áll, a mag pedig változó vastagságú szigetelőanyagból (polisztirol, ásványgyapot, PUR és PIR szigetelő mag).

A tetőpanel teteje típus szerint 40mm vagy 45mm magas trapézlemez, az alja pedig síklemez, vagy mikrobordás lemez. A szendvicspaneleket oldalirányban átlapolással lehet csatlakoztatni. A csatlakozást horony erősíti meg.

szendvicspanel
szendvicspanel tetőre

A szendvicspanelek hosszát igény szerinti méretre vágjuk, de a táblák hossza legalább 2500mm és legfeljebb 13500mm kell, hogy legyen. Amennyiben a tető hosszát a panelek lejtés irányú toldásával lehet befedni, a paneleket szintén átlapolással kell toldani, azonban ekkor a szigetelő magot el kell távolítani az átlapolás alatt.

Szendvicspanel oldalfalnak

A szendvicspanelt széles méretválasztékkal és kétféle csatlakozással gyártjuk könnyűszerkezetes épületek és csarnokok oldalfalához, térelválasztó falakhoz.

A fegyverzet hidegen hengerelt színes poliészter bevonatú horganyzott acéllemezből áll, a mag pedig változó vastagságú szigetelőanyagból (polisztirol, ásványgyapot, PUR hab és PIR hab szigetelő magl).

Az oldalpanel teteje és alja két különböző mintájú mikrobordás lemezből, vagy síklemezből állhat. Az oldalfalnak a szendvicspaneleket függőlegesen és vízszintesen is fel lehet rögzíteni a tartószerkezetre.

Az oldalfalnak való szendvicspanelt kétféle csatlakozással gyártjuk:
- normál,
- rejtett.

szendvicspanel falnaknormál csatlakozású szendvicspanel

szendicspanel falnakrejtett csatlakozású szendvicspanel

Szigetelés anyaga Csatlakozás típusa
polisztirol
normál / rejtett
ásványgyapot
normál
PUR
normál / rejtett
PIR
normál / rejtett

Szendvicspanel tulajdonságai

A szendvicspanelek az MSZ EN 14509 szabványnak mefelelően a következő alapvető tulajdonsáokkal rendelkeznek:

1) Hőszigetelő képesség,
2) Tűzállóság,
3) Szilárdság

A szendvicspanelek egymástól a szigetelő mag típusában és a gyártási technológiában különböznek egymástól, ezzel a három alapvető tulajdonságokban is eltérnek egymástól.

Hőszigetelő képesség:
A panelek hőszigetelő képességét a hővezetési tényező mérésével mérjük. MInél nehezebben vezeti a hőt, azaz az U érték minél alacsonyabb, annál jobb szigetelő képességű a szendvicspanel. E tekintetben a PUR és PIR szendvicspanel jobb a polisztirol vagy ásványgyapot szendvicspanelnél.

Tűzállóság:
A tűzállóságot két tulajdonsággal mérjük és határozzuk meg: tűzállósági osztályba sorolás és tűzállósági határérték.

A éghetőségi osztályba sorolás megadja, hogy a szendvicspanel gyúlékonyság tekintetében milyen osztályba tartozik. Az ásványgyapot szendvicspanel A2 - s1, d0 osztályba tartozik, ami a nem éghető kategóriába tartozik. A polisztirol, PUR és PIR szendvicspanelek a B - s2, d0 osztályba, azaz a nehezen gyúlékony kategóriába tartozik.

A tűzállósági határérték azt adja meg, hogy a szerkezet a tűzzel szemben mennyi ideig ellenálló. Az ellenállóságot három aspektusból vizsgálják:
- R: teherhordó képesség (csak tető esetén);
- E: integritás;
- I: hővezetés.
A tűzállósági határérték tekintetében az ásványgyapot szendvicspanel a legerősebb és a polisztirol szendvicspanel a leggyengébb.

szigetelő mag
polisztirol
ásványgyapot
PUR
PIR
tetőpanel
R30
REI60
NPD
REI30
oldalpanel
E30
E30; EI30
NPD
EI30

Szilárdság:
Mivel a szendvicspanel közvetlenül az elsődleges vagy másodlagos teherhordó szerkezetre kerül közvetlenül, ezért fontos, hogy elegendő szilárdsági jellemzőkkel bírjanak. A nyíró, szakító és nyomó szilárdság a három fő mutató, ami alapján összehasonlíthatók a szendvicspanelek.
Az ásványgyapot szendvicspanel a lekevésbé erős szendvicspanel, míg a PIR és PUR szendvicspanel a legerősebb szendvicspanel. Ennek oka, hogy a polisztirol és ásványgyapot szendvicspanel esetén a szigetelő táblák ragasztással kerülnek a lenezfegyverzetek közé, a PUR és PIR szendvicspanel esetén pedig a két lemez között "kihabosodva" szilárdul meg a hab, ezzel jelentősen erősebb egységet alkotva a fegyverzet és a szigetelő mag.

Szendvicspanel szigetelő mag szerint:

 

 

 

Termékinformáció és megrendelés:

Dobi Lajos - értékesítő
+36 30 857 04 77

Egri Sándor - értékesítő
+36 30 636 3797

Polgári Szabolcs - értékesítő
+36 30 646 78 47

A szendvicspanel szállítását a megrendelőnek kell biztosítania.

 

Fegyverzetek

Az oldalpaneleket két mintával gyártjuk leggyakrabban:

Mikrobordás fegyverzet

mikrobordás fegyverzet

Szinuszmintás fegyverzet

szinuszmintás fegyverzet

 

Trapézlemez/Cserepeslemez

 

Élhajlított elem

 

Egyéb termék

 
20-as Trapézlemez
13-as Trapézlemez
38-as Trapézlemez
40-es Trapézlemez
50-es Trapézlemez
75-ös teherhordó trapézlemez
137-es teherhordó trapézlemez
153-es teherhordó trapézlemez
Hódfarkú cserepeslemez
Szinuszos cserepeslemez
Gerincelem/Kúpás
Élhajlított elemek
C profil
Z profil
Gipszkarton profilok
Szendvicspanelek
Lemezhasítás
Kiegészítők
Síklemez
Mobilgarázs
A metal-sheet.hu üzemeltetője a Metál-Sheet Kft. | Minden jog fenntartva